חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ת"א 40482-10-10

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
40482-10-10,22301-12-10
30.12.2012
בפני :
אלכסנדר רון

- נגד -
:
קלרה פרננד פסי
עו"ד רוית וקס-סלוקי
:
רפאל חיים כהן
עו"ד אריה יעקב
החלטה

1.         בפני בית המשפט טענות שמקורן בהחלטתו של השופט הנכבד הקודם, בפניו התנהל תיק זה, ואשר הורה על מינוי המודד המוסמך מר מאיר לוי כמומחה מטעם בית המשפט. הטענות מערבות טענות המופנות אל הצד האחר, עם טענות לאי קידום ההליך לקראת קבלת חוות הדעת על ידי המודד.

2.         תחילה מצאתי לנכון להדגיש ולציין שמהימנותו ומקצועיותו של המודד מר מאיר לוי, מבחינתי, אינן נתונות בכל מחלוקת. זוכה הוא לאמון ולהערכה מירביים של בית המשפט ואין לבית המשפט כוונה לאמץ טענות כלשהן של מי מבין הצדדים כלפיו. ומה גם, שככל הנראה, גם אם התמשך ההליך, לא נבע הדבר אלא מכשלים, ואולי אף חריקות, בהידברות ובתיאום העמדות בין הצדדים.

3.         כדי להחזיר את ההליך לפסים ראויים אמנע מבירור שיצרוך זמן רב, ואינני בטוח שיש בו טעם, מה בליקויי התקשורת בין הצדדים לבין עצמם ובינם למומחה שיתק את התקדמות ההליך ולכל היותר אציין שמוצא אני טעם בהשגות עו"ד וקס-סלוקי לפיהן נכללו במכתבו של עורך דין יעקב למודד פרשנויות או אמירות שניתן היה לוותר עליהן.

4.         המודד טרם ישב עם הצדדים וטרם יצא לשטח. בנסיבות אלה, לטעמי, הנכון הוא להניח להתנהלות המעט בלתי ברורה שהייתה מנת חלקם של הצדדים עד שהגיע התיק לשולחני ולהעמיד את ההליך, מחדש, על קרקע יציבה ואיתנה כדי לאפשר חוות דעת מיטבית שתוכן במהרה, וחשוב מכל בנסיבות בהן, לפחות ניתן לקוות, שלא יהיה למי מהצדדים טענות שיובילו לעיכוב ההליך.

5.         תוך שאשוב ציין את הערכתי למר לוי וכי אין לי כלפיו טענות כלשהן, ראוי להורות על שחרורו מתפקידו. תחתיו ממנה אני את המודד מר יעקב סומך, רחוב מעלות דפנה 119/20, ירושלים, טלפון 02-5816642. בהוצאותיו יישאו הצדדים בחלקים שווים.

6.         כדי למנוע הישנותן של תקלות וכשלים מורה אני בזה לצדדים קודם שיעבירו למומחה חומר כלשהו, לגבש ביניהם את פרטי החומר שיועבר למומחה. מצפה אני לראות מצד הצדדים הודעה מוסכמת בעניין ולהודעה זו יצורפו החומרים שיועברו למומחה. לא יועבר למומחה דבר קודם שניתן לכך אישור בית המשפט. ככלל, ישאפו הצדדים להסכמה שיוגשו למודד החדש תכניות המדידה שבידי כל אחד מהצדדים כפי שהסכימו עוד בפני כבוד השופט שמיע [עמוד 4 שורה 27 לפרוטוקול הדיון] וכן כתבי הטענות למען יבין מה עמדת כל צד ומה טיבו של הסכסוך ביניהם. במידת הצורך יפנו הצדדים לבית המשפט ואין להוציא מכלל אפשרות שייקבע דיון לליבון הנושא. להערכתי עם מעט הידברות עניינית ניתן יהא לחסוך כל זאת. 

ניתנה היום, י"ז טבת תשע"ג , 30 דצמבר 2012 , בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>